Ga naar de inhoud

gASStvrije gezinnen. Om een gezin, kind of volwassene met ASS even een pauze te geven

In 2018 startten de vzw Victor en Pleegzorg West-Vlaanderen samen het project ‘gASStvrije gezinnen’. Dat was nodig. Een kind met autisme opvoeden kan soms heel vermoeiend zijn en veel tijd opslorpen. De ouders en het gezin hebben nood aan ondersteuning en vooral aan een pauzeknop.

Vzw Victor is de West-Vlaamse thuisbegeleidingsdienst die kinderen, jongeren en volwassenen met autisme begeleidt. Ze merkten dat er een hiaat was in de hulpverlening. Ouders gaven aan dat ze nergens terechtkonden als het hen even allemaal te veel wordt. Sommige ouders
kunnen geen beroep doen op een uitgebreid netwerk of zijn bang om hun familie en vrienden te veel te belasten met de vraag naar extra (en soms heel specifieke) opvang.

Daarom sloegen de vzw Victor en Pleegzorg WestVlaanderen de handen in elkaar om in West-Vlaanderen gastgezinnen te zoeken en te begeleiden die hun thuis willen openstellen voor een kind, jongere of volwassen persoon met ASS. De vzw Victor brengt expertise aan over autisme
en Pleegzorg West-Vlaanderen heeft expertise in het ondersteunen en begeleiden van kinderen, jongeren, volwassenen én hun gezinnen.

Je moet ingelogd zijn om de rest van de inhoud te bekijken. Alsjeblieft . Geen lid? Join Us